Az elefántcsontparti válogatott széles körben ismert (szégyellje magát!) megnevezése az Elefántok, ami nem csupán az ellenfelet sötét lelke bugyráig megrettentő cím (ld. Hannibal ante portas és a fejvesztve menekülő henye rómaiak), hanem frappáns módja, hogy elkerüljék az Oranjéval való végzetes összetévesztést, lévén a két válogatott meze meglehetősen hasonló színekben játszó, vö. a lenti videó narancsos képkockáit.

(Még el sem kezdődött a vébé, de én már a hazai sportblogtörténelem leghosszabb mondatával áldozok az Elefántoknak!)

Mert mégis micsoda malőr volna, ha valaki Arjen Robbent elefántcsontparti illetőségűnek vélné, hát nem?

Nos tehát, még mielőtt az elkövetkezendő posztokban megtárgyalnánk az Elefántok vébéig vezető diadalmas útját, vébétizenegyének tagságát, Drogba nejének háziasszonyi képességeit, az ország himnuszát és a szövetségi kapitány kinevezésének legutóbbi botrányait, szögezzük le:

a Sötét Ló stábja a vébé egész ideje alatt időt és fáradságot nem kímélve törekszik arra, hogy bejegyzéseiben visszatüköződjék Hegyi Iván vitriolos stílusa, Zombori (szül. Talián) Sándor eszeveszett sármja és Vitár Róbert politikai korrektsége! (Az utóbbiról jut eszembe: önök tudták, hogy Elefántcsontpart soha sem viselt háborút Magyarországgal szemben, sőt, területi követelésekkel sem lépett fel soha?)

Előzetesül pedig vessék szemeiket a trailerre, amivel a BBC népszerűsíti VB-közvetítéseit, illetőleg bebizonyítja, hogy a szivárvány jelenségét elbűvölő artisztikummal képes ún. filmes nyelven fölidézni.

Dübörögjetek, Elefántok, dübörögjön a foci!

4 komment

Címkék: reklám bbc foci videó vb labdarúgás vébé dél afrika 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://blackmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr972002227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.05.17. 15:05:44

Ha itt Vitár Róbert lesz az egyik etalon, akkor gond egy szál sem.

A Pecsétgyűrűs Mesternek nem pusztán politikai korrektségéről, hanem szakmai felkészültségéről se feldkezzünk meg.

Az egyik top teljesítménye, amikor még Figo a Barcaban rúgta a bőrt (kis modorosság se árt:-):
-Remek gólt lőtt a csikos mezes játékos!

Hajrá Pikszi, hajrá Elefántok! Drogba neje meg remélem legalább olyan jó a konyhában, mint Nigela és Stahl Juci az alapanyagokba történő belenyalásba.

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2010.05.18. 11:17:01

@Styxx: Köszönjük a kis anekdotát, tovább árnyalja a Pecsétgyűrűs Mesterről kialakult, egyébként is igen szofisztikált képet.

Köszönjük a biztatást is, ránk fér. Igyekszünk híven szolgálni a gömbölyded laszti rajongótáborát, nemre és bőrszínre való tekintet nélkül!

Maqus · http://oposszum.hu 2010.05.24. 21:16:03

Így ismeretlenül is nagyon örülök, hogy te vezeted az Elefántcsontparti blogot :) Ez a trailer pedig tök jó. Hajrá Elefántcsontpart!

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2010.05.25. 12:30:13

@Maqus: Így ismeretlenül is köszönöm a biztatást. Nem tudom, mivel érdemeltem ki, de azt folytatni fogom!
Hajrá, Elefánik!
süti beállítások módosítása