A magyar Elefánt

2010.05.18. 12:06 Pikszi

Tudom, tudom, mamutnyi túlzás bárkire rásütni a magyarság billogát csak azért, mert a Kispest (nemzetközileg ejtsd: 'Honved, Budapest') keretének* tagja volt 3 éven át. Mégis: Benjamin Brou kicsit elefántcsontparti, kicsit Valenciennes-játékos, de a mienk!

Mielőtt az elefántbőrbe bújt oroszláncsapat minden egyes tagjának fanfáros introdukciójára sor kerülne, emlékezzünk meg tehát Benjaminről ('benzsámen'), akinek francia fűre is méltó talpa oly gyakran taposhatta Kispest virágzó rétjeit. Az 1987-es születésű**, 183 centis fekete fiú januárban mondott vélhetően könnyes búcsút a Kárpátok árnyékának, és tagosodott be a francúz (másként GALL) bajnokságnak a jelenleg nem túl dicső 10. helyén tanyázó Valenciennes-be. Az Elefántbrigádba, ahol a védelem oszlopaként vár reá a dél-afrikai Nap glóriája, az utolsók közt válogatták be.

Nos, azt hiszem, mindent kitrancsíroztunk abból a gyönge láncszemből, ami az elefántcsontparti focit a magyar labdarúgással, illetve "labdarúgással" összekapcsolja.

*Keret: itt nem egyenlő az előre- ill. hátrahaladás gyakorlatában segédeszközként használatos készséggel (ld. járókeret). Fontosnak tartom a fogalmat tisztázni, ugyanis a magyar bajnokságra nézve a keret szó mindkét jelentése ugyanúgy érvényes lehet.

**Igazából 1986-os, de ez az esztendő magyar futballszurkoló számára nem létezik.

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott védelem kispest valenciennes hátvéd brou

A bejegyzés trackback címe:

https://blackmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr972012444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása