Heinze, a Hatékony

2010.06.22. 11:05 Pikszi

1. Heinze 2. Ponce 3. Neuer.

Sose találjátok ám ki, miféle rangsor ez. Ránézésre lehetne az inkompetens fodrászválasztásé vagy a formás térdkalácsé is, de nem, ez a Castrol fölötte nagycsodálatosságú, pszeudo-NASAisztikus hatékonyságmérő szertartásának eredménye, amit maga I. Arzén közreműködésével fejlesztettek ki, és tavaly teszteltek a konföderációs kupán. (Ezen a ponton beszúrhatnánk néhány jóképű poént az olajozottságról és a csúszásról, de ezt a remek lehetőséget inkább a kommentelőkre hagyományozzuk.)

Mivel stábunk nem kimondottan az atomfizikusok szakszervezetének keresztmetszete, a részletekbe ne menjünk bele. A lényeg az, hogy minden egyes játékos minden egyes passzát, megmozdulását, labdaérintését rögzítik, majd elemzik e szösszeneteknek a csapat eredményességére gyakorolt hatását. Az így kapott indexet a FIFA publikálja, akár meccsekre lebontva.

Így néz ki most a leghatékonyabb válogatott. Sajátos, hogy az első csatár (Kuyt) csak a 12. helyen bukkan fel az összesített listán, az óvodai tápszerek védőszentje, Messi a Castrol szerint csak 38. hatékonyságban. Ami az elefánikat illeti, enyveskezű hálóőrünk, Boubacar Barry a 16., Kolo Touré pedig mindjárt Messi mögött következik.

Milyen főszponzor lenne az, aki nem csinálja meg MINDEN IDŐK leghatékonyabb játékosainak táblázatát?

Hát csúnya! A Castrol szerint így fest a történelmi tizenegy:

Most már csak arra vagyok kíváncsi, ugyan mivel jutalmazzák a végső győztest. Olajos magvakkal? Arany Olajszivattyúval? Egyhetes közmunkával a Mexikói-öbölben?

Forrás: fifa.com, castrolfootball.com

1 komment

Címkék: lista fifa castrol heinze

A bejegyzés trackback címe:

https://blackmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr622100485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2010.06.22. 13:27:02

és a mi Alcarazunk ott lohol rögtön a nyomukban!

lesz ő még első!

vamos albirroja!!!
süti beállítások módosítása